Kontakt2023-01-25T11:39:11+00:00
JH Varmepumper

Få et uforpligtende tilbud

Navn
CVR (Hvis dette haves)
Email
Telefon
Hvilket produkt ønsker du?
Areal i m2
Ønskes autoriseret installation?
Har du yderligere oplysninger?
JH Varmepumper

Skovsøviadukten 14,
4200 Slagelse

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er en varmepumpe?2023-01-04T14:15:58+00:00

En varmepumpe er som udgangspunkt et elektrisk apparat, som er designet til at omsætte energi til varme. En varmepumpe er en altså derfor en metode, hvorpå du kan få varme i dit hjem. Begrebet dækker over både:

En varmepumpe udnytter jordens eller luftens energi til at producere både varme og varmt vand, og den kan derfor erstatte andre opvarmningsformer som eksempelvis oliefyr, gasfyr og el-varme.

En varmepumpe er en miljøvenlig opvarmningsform, fordi den udnytter den energi, der allerede findes i luften og i jorden.

Hvor stor er en varmepumpe?

En varmepumpe er normalt ikke større end et køleskab, og den vejer også kun ca. 60 kilo. Den har en række forskellige størrelser, men den kan nogle gange godt være større end et køleskab.

Er en luft til vand-varmepumpe ideelt til 200m2?2023-01-04T14:08:42+00:00

Hvis din bolig er mellem 150m2 – 200m2, kan en luft til vand-varmepumpe være en rigtig god varmeløsning, men der er flere faktorer, som spiller ind i dette valg. Hos JH Varmepumper har vi samlet en lille checkliste, så du kan finde ud af, om en luft til vand-varmepumpe er ideelt til din bolig:

  • Du skal enten udskifte et gasfyr, et oliefyr eller et træpillefyr
  • Du vil gerne have en miljøvenlig energikilde
  • Du vil gerne have opvarmet din bolig og dit brugsvand
  • Du vil gerne gøre en god langsigtet investering
  • Du vil gerne have lang levetid på din løsning (ca. 15-20 år)
  • Du vil gerne have lave vedligeholdelsesomkostninger på din varmepumpe

Hvis du kan sige ja til de fleste af disse punkter, kan en luft til vand-varmepumpe være en rigtig god opvarmningsløsning til din bolig, hvis den er i størrelsesordnen 150m2 – 200m2.

Hvor stor indflydelse har boligens størrelse på varmepumpens pris?

Størrelsen på din bolig har markant indflydelse på, hvor kraftig en varmepumpe du skal bruge og dermed også varmepumpens pris. Dette skyldes naturligvis, at desto flere kvadratmeter varmepumpen skal opvarme, desto kraftigere en varmepumpe behøver du. Dertil øges pumpens strømforbrug også i henhold til det areal, den skal opvarme.

Hvis du bor i bolig på 100m2 – 200m2

En luft til vand-varmepumpe til en bolig på 100m2 – 200m2 vil typisk koste mellem 145.000 – 180.000 kr. alt afhængig af varmepumpens kvalitet og opvarmningsevne.

Hvis du bor i en bolig på 200m2 – 300m2

Hvis du bor i en bolig på 200m2 – 300m2, vil en luft til vand-varmepumpe typisk koste dig mellem 170.000 – 210.000 kr. inklusiv alle udgifter. Her har varmepumpens kvalitet samt evne ligeledes indflydelse på prisen.

Er det dyrt i strøm at have en varmepumpe?2023-01-04T14:10:22+00:00

En varmepumpe bruger elektricitet, og trods stigende elpriser er det alligevel en rigtig god forretning at anskaffe sig en varmepumpe.

For hver enhed elektricitet du bruger, kan du få op til 5 enheder igen. Udnyttelsen af energien er så effektiv, at en god varmepumpe typisk kan reducere varmeudgifterne med op til 50 %. Med mindre du før har brugt elvarme i dit hus, vil dit elforbrug naturligvis blive lidt større end før. Til gengæld bliver din samlede varmeregning langt billigere. ​​

Hvis du opvarmer med el, luft til vand-varmepumpe eller jordvarme som hovedvarmekilde i en helårsbolig, har du mulighed for at få reduceret din elafgift. Læs mere om hvordan du får reduceret din elafgift her.

Hvad koster en varmepumpe i strøm

Prisen på strøm til at holde en varmepumpe kørende, afhænger af flere forskellige parametre. Et typisk standard hus bruger mellem 5.000 – 7.000 kWh strøm om året. Eftersom kWh-prisen kan svinge meget afhænger den samlede omkostning for varmepumpens drift derfor af den aktuelle kWh-pris.

Hvor lang levetid har en varmepumpe?2023-01-04T14:11:34+00:00

At investere i en varmepumpe er en fremtidssikret varmeløsning med lang levetid.

En god varmepumpe, som er korrekt tilpasset din bolig og dens forhold samt installeret korrekt, har ofte en levetid på mere end 15 år. Således kan det godt betegnes som en engangsinvestering.

Typiske levetider:

  • Luft-til-vand varmepumpe: 15-20 år
  • Jordvarmepumpe: 15-20 år – jordslangerne har dog en levetid på ca. 50 år, så de kan benyttes ved køb af næste jordvarmepumpe.​

At etablere et jordvarmeanlæg er ligeledes en langsigtet investering, som har en høj etableringspris, men som typisk tjener sig hjem efter en periode på 10 år.

På de jordvarmeanlæg, som JH Varmepumper etablerer i dag, forventer man, at selve pumpen har en levetid på omkring 15-20 år. De nedgravede jordvarmeslanger har derimod en endnu længere levetid.

Det forventes, at slangerne har en levetid på 50 år. Det betyder samtidig, at slangerne holder til flere varmepumpers levetid.

Kan en varmepumpe opvarme hele mit hus?2023-01-04T14:13:30+00:00

Ja, luft til vand-​​varmepumper og jordvarmeanlæg​ kan bruges til opvarmning af hele dit hus og dit brugsvand.

Mange års erfaring viser, at varmepumper er lige så stabile som traditionelle opvarmningsformer, så længe anlægget er tilpasset den enkelte bolig og vedligeholdes med et årligt varmepumpeeftersyn.​​​

Hvilken varmepumpe skal jeg vælge til mit hus?

Når du vælger varmepumpe til din bolig, er det afgørende, at du vælger en varmepumpe, som passer til boligens størrelse og varmebehov. Størrelsen på varmepumpen

Når du skal afgøre hvilken varmepumpe, som er den optimale for dit hus, bør du vælge den varmepumpe med det bedste flow, samt den varmepumpe, som distribuerer varmen med det laveste energiforbug.

Valget af varmepumpe afhænger af flere faktorer. En luft til luft-varmepumpe kan eksempelvis ikke producere varmt vand, og derfor er denne ideel, hvis du kun ønsker varmesupplering i huset eller skal opvarme et sommer- eller kolonihavehus.

Ønsker du derimod en varmepumpe, der kan levere varmt vand til huset, bør du undersøge muligheden for enten en luft til vand-varmepumpe eller jordvarme. Her er det vigtigt at huske på, at der kan være flere eksterne faktorer, såsom boligens isolering, belligenhed og tilstand, der er med til at afgøre, hvilken type pumpe du bør vælge til dit hus.

Hvad koster en varmepumpe til et hus?

Prisen på en varmepumpe fra JH Varmepumper til dit hus vil typisk koste fra ca. 145.000 inkl. montering og installation uanset, om der er tale om prisen på et jordvarmeanlæg eller prisen på en luft til vand-varmepumpe.

Selvom det er en stor økonomisk investering, oplever langt de fleste store besparelser på deres varmeregning samtidig med, at der er gode muligheder for at søge om tilskud til din nye varmepumpe.

Vigtigst af alt er det, at du finder den varmepumpe, som passer til præcis dit hus, så du opnår den størst mulige besparelse. Hos JH Varmepumper hjælper vi dig naturligvis gerne med at regne frem til den helt perfekte løsning.

har dertil stor indflydelse på, hvor mange penge du optimalt set kan spare.

Go to Top